Historiaa

Nakkilan Seudun harmonikat
Nakkilan Seudun harmonikat
Nakkilan Seudun harmonikat
Nakkilan Seudun harmonikat

Nakkilan Seudun Harmonikat

Yhdistys on saanut alkunsa kansalaisopiston Harmonikkapiiristä
ja on perustettu vuonna 1990. Nakkilan Seudun Harmonikat on noin 20:stä perustajajäsenestä kasvanut 200 harmonikansoiton harrastajan seutukunnalliseksi yhdistykseksi.

 

Toiminta on alusta asti suuntautunut nuoriin soittajiin. Yhdistyksen nuoret soittajat ovat menestyneet erittäin hyvin niin Suomessa kuin kansainvälisillä areenoillakin. Soittajalle kilpailu on tilaisuus mitata omaa osaamista, mutta tärkeää on kuitenkin kaikkien soittajien osallistuminen hyvän ja kehittävän harrastuksen piiriin. Kesäleiri nuorille soittajille on vakiinnuttanut paikkansa
yhdistyksen toiminnassa ja kokoaa vuosittain n. 30 soittajaa yhteen.

 

Nakkilan Harmonikkaviikko on yhdistyksen suurin vuotuinen tapahtuma, jonka tilaisuudet yleisö on oppinut löytämään.
Harmonikkaviikon pääkonsertti, jossa monet maamme huipputaiteilijat ovat esiintyneet, on eräs maakunnan suurimpia tapahtumia harmonikkamusiikin sektorilla.

 

Taiteellisena johtajana on koko toiminnan ajan ollut Vesa Formunen, jonka ansiot harmonikansoittajana ja opettajana tunnetaan valtakunnallisestikin. Hän osaa asettaa opetuksen oppilaan tason mukaiseksi, on sitten kyseessä vanhempi harrastaja tai huipulle pyrkivä nuori soittaja. Hän opettaa soittajat tarkkaan yhteissoittoon, ja Formusen johtamat harmonikkayhtyeet ja -orkesterit ovatkin menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kisoissa.